19.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Ministar Košarac iznio nevjerovatan podatak: Dosta je neiskorištenih vakcina u magacinima, treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgKošarac smatra da je Vijeće ministara imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u Covax mehanizam.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine kaže da su u Vijeću ministara informisani o tome

-Imamo statističke podatke koji ukazuju na činjenicu da imamo dosta neiskorištenih vakcina u magacinima. Treba pitati ministricu Gudeljević šta zna o tome, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

Košarac u intervjuu za BHRT navodi kako su u Vijeću ministara informisani o tome, te da su vakcine u skladištima možda i zbog problema kampanje za imunizaciju. Košarac smatra da je Vijeće ministara imalo proaktivnu ulogu u vezi nabavke vakcina, te da su na adekvatan način osigurana i uplaćena sredstva u Covax mehanizam.

-Problem je u Covax mehanizmu. Te špekulacije da Savjet ministra nije odreagovao na adekvatan način treba odbaciti. Isto tako treba reći da Savjet ministara, odnosno predsjedavajući i ministrica Gudeljević vodili značajne aktivnosti sa nadležnim entitetskim ministarstvima kada je u pitanju nabavka vakcina. Sjetimo se samo koliko je sastanaka održano. I nije tačno da je Savjet ministara imao indolentan stav. Ja odbacujem te vrste špekulacija, kazao je Košarac.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO