Povezano

Milorad Dodik sutra će primiti najveće priznanje SrbijeOrden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića. Sastoji se od ogrlice, ordenskog znaka i zvijezde.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primiće sutra u Beogradu Orden Republike Srbije na velikoj ogrilici.Dodiku će Orden uručiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Palati Srbije u 12 časova.

- Marketing -

Ovo najveće priznanje Republike Srbije do sada su primili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Narodne Republike Kine Si Đinping, nekadašnji predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Orden Republike Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009. godine, Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije, a uveden je 2010. i dodjeljuje se predsjednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod.

Orden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića. Sastoji se od ogrlice, ordenskog znaka i zvijezde.

Ogrlicu čini 19 dijelova, stilizovanih predstava krsta, nemanjićkog orla i akantusa, simbola pravednika u raju, što su detalji preuzeti sa srednjovjekovnih kamenih ukrasa.

Na ogrlici se nosi ordenski znak, odnosno krst sa grbom Srbije u središtu. Posebno se nosi identičan ordenski znak na zvijezdi, na lijevoj strani grudi, čiji su kraci sačinjeni od kuglica.

- Marketing -

Najnovije

Popularno