Milorad Dodik se ponovo sramoti: Bosna i Hercegovina nema visokog predstavnika, Christian Schmidt se lažno predstavlja

Popularno

PovezanoDodik je izjavio ja će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno s liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je za RTRS da Bosna i Hercegovina nema visokog predstavnika, te da se Christian Schmidt lažno predstavlja, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

- Marketing -

“Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo ‘e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Njemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik'”, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će biti emitiran večeras.

Dodik je izjavio ja će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno s liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje RS sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidroelektrane “Buk Bijela”, izgradnje autoputa od Bijeljine do granice BiH na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Dodik je rekao za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, sa zvaničnicima RS, a potom i s predstavnicima političkih partija iz manjeg bh. entiteta.

“Prvo imamo sastanak u Vili Mir u 12 časova. Sastanak rukovodstva na nivou srpskog člana Predsjedništva, predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine RS, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti, a poslije i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz RS i vlasti i opozicije”, rekao je Dodik.

- Marketing -

Najnovije