Milorad Dodik pred odlazak u Beograd poručio: “Bosna i Hercegovina je neizbježno na putu razlaza, ona trenutno nema visokog predstavnika”

Popularno

PovezanoUoči današnjeg razgovora u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik kaže da to nije vezano za aktuelnu situaciju u BiH, jer je riječ o ranije dogovorenom sastanku, kakvi se održavaju u kontinuitetu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da je BiH neizbježno na putu razlaza, na koji su je postavile zapadne zemlje samovoljom i kršenjem međunarodnog prava.

- Marketing -

“Visoki predstavnik ne funkcioniše, ne radi, on nema nikakve ingerencije, nije ih ni imao izvan Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ali je prekršeno međunarodno pravo arogancijom i samovoljom nekoliko zapadnih zemalja koje su učinile sve da Dejtonski sporazum obesmisle, a BiH dovedu na rub opstanka i postave na neupitan put razlaza, koji je jedino realan i moguć za sve narode na ovom prostoru”, rekao je Dodik u Bijeljini, prenosi Srna.

On je ponovio da u ovom trenutku Bosna i Hercegovina nema visokog predstavika, a da li će ga imati zavisi od toga da li će Vijeće sigrunosti Ujedinjenih nacija uopće imenovati nekoga na tu funkciju.

Uoči današnjeg razgovora u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik kaže da to nije vezano za aktuelnu situaciju u BiH, jer je riječ o ranije dogovorenom sastanku, kakvi se održavaju u kontinuitetu.

Dodik je podsjetio da svakog 4. augusta Republika Srpska i Srbija zajednički obilježavaju sjećanje na egzodus i zločin nad Srbima koji su protjerani iz Hrvatske, a sutra će to biti u beogradskom naselju Busije.

“Dogovorili smo se da održimo i sastanke državnih rukovodstava, a na dnevnom redu je naša saradnja koja je veoma intenzivna u raznim sektorima i djelatnostima, kao i aktivnosti vezane za igradnju infrastrukture”, kazao je Dodik.

- Marketing -

Najnovije