Milorad Dodik ponovo prijeti: RS-u nije ostavljen izbor ukoliko međunarodna zajednica u BiH ne reaguje na Inzkov akt

Popularno

PovezanoOn je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajući “Inzkov osvetnički akt”, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pokretanje peticije, kao vid protesta protiv “anticivilizacijske odluke Valentina Inzka”, njegov lični čin otpora prema jednoj takvoj odluci.

- Marketing -

Dodik je naglasio da je peticiju potpisao “slobodno i s punom sviješću o važnosti teme i trenutka” i prepušta svima da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

– Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji će na bilo koji način pružiti otpor i dići glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet. Ako su to i peticije koje bi pokrenuli kao političke partije i to podržavam, jer smatram da ovo nije trenutak za partijska nadgornjavanja i da je ovo trenutak kada treba da pokažemo nacionalno jedinstvo – istakao je Dodik.

On je poručio da predstavnici međunarodne zajednice u BiH imaju još malo vremena da reaguju, poništavajući “Inzkov osvetnički akt”, i vrate kakvu takvu stabilnost u BiH.

– U suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornost, niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH. Sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija. Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo posljednja linija odbrane našeg dostojanstva – kazao je Dodik u izjavi za Srnu.

Naglasio je da odgovornost za ovu situaciju snose i oni koji bi da se “operu od Inzkovog akta, ako nisu učestvovali u Inzkovoj ujdurmi, nisu je spriječili, a znali su za nju”.

- Marketing -

Najnovije