Milorad Dodik negirao Schmidtove tvrdnje da odustaje od svojih planova, pa postavio novi ultimatum: Ukoliko se ne ispuni, formiramo VRS

Popularno

PovezanoDodik je kazao da Schmidt nije prisustvovao nijednom sastanku sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varhelyijem, te da nije pristojno komentarisati sastanak na kojem nije bio.

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da bi posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati predloženo “povlačenje saglasnosti” Republike Srpske na Oružane snage BiH mogla biti zakazana između 8. i 10. decembra, i da će se u roku od šest mjeseci pokušati naći neki prihvatljiv, novi model na nivou BiH – demilitarizacija ili donošenje odluke o vojsci Republike Srpske.

- Marketing -

– Tu nikakvih promjena nema i nisam spreman da govorim u ime Schmidta i tako ne očekujem da on govori u moje ime, rekao je Dodik novinarima, kometarišući navode da ga je neko od lidera uspio odgovoriti od priče o povlačenju saglasnosti na Oružane snage BiH.

Dodik ističe da Schmidt želi da se nametne kao visoki predstavnik u BiH, ali to nije.

On je dodao da Schmidt nije prisustvovao nijednom sastanku sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varhelyijem, te da nije pristojno komentarisati sastanak na kojem nije bio.

Dodik je rekao da će Narodna skupština odrediti termin održavanja te posebne sjednice, te podsjetio da je on predlagač odluke za koju će se i zalagati na toj sjednici, kao i za proglašenje nevaženja “nametnutih” zakona visokih predstavnika, prenosi Srna.

– Tu takođe u roku nekoliko mjeseci moramo vidjeti kako donijeti novu regulativu, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da je pokušano pravljenje neke predstave od toga šta se u BiH dešava, u okviru koje se vidi priča u svjetskim medijima kako treba uvoditi sankcije i mnogo čega drugog.

Dodik je ponovio da se traži dogovor, te da ako nema dogovora, onda u svemu tome mora biti primjena Ustava BiH, kao i da se Republika Srpska ne ponaša protivustavno, niti traži da se ugrozi ono što pripada BiH.

– Činjenica je da je sve što je ustavno pripalo Srpskoj – ugroženo i zato je ovakav naš odgovor, istakao je Dodik.

- Marketing -

Najnovije