Milorad Dodik: “Komšićev poziv francuskom ambasadoru – zabijanje glave u pijeska”

0

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, izjavio je da je poziv Željka Komšića upućen ambasadoru Francuske u BiH Guillaumeau Roussonu na hitan razgovor, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona ‘da je BiH tempirana bomba jer se suočava sa povratkom džihadista’ – zabijanje glave u pijesak i bježanje od problema, koje ‘političko Sarajevo uporno radi 25 godina’.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Umjesto da se na najodgovornijim mjestima u BiH prodiskutuje o problemu povratnika sa ratišta po Bliskom istoku i stvarne prijetnje od terorizma u BiH, ovdje se napada svako ko o tome ne želi i neće da šuti, a sada je na red došao i predsjednik Francuske Emmanuel Macron”, naglasio je Dodik, piše “Srna”.

Na pitanje da prokomentariše Komšićev poziv upućen Roussonu, član Predsjedništva BiH rekao je da stavovi koje Komšić javno iznosi ili koje će tim povodom saopštiti francuskom ambasadoru nisu stavovi BiH, ‘jer o njima ne postoj saglasnost unutar Predsjedništva BiH’.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH saopšteno je da će Komšić danas pozvati na razgovor ambasadora Francuske u BiH zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika terorističke organizacije “Islamska država”.

Najavljeno je da će Komšić od ambasadora tražiti da razjasni stavove koje je predsjednik Francuske iznio u listu “Economist”.

Macron je naveo da je BiH tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i suočava sa problemom povratka džihadista, te istakao da se moraju reformisati procedure za članstvo u EU, “jer one više ne služe svrsi, nisu strateške, niti političke, već previše birokratske i nepovratne”.

Izvor