Milorad Dodik i Dušanka Majkić bodre Zmajiće u Litvaniji večeras !!!

Milorad Dodik i Dušanka Majkić, ugledni članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata, putem društvenih mreža poslali su poruku mladim košarkaškim reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji večeras igraju meč finala Evropskog prvenstva protiv Litvanije.

Dodik je kazao da je odgodio sve obaveze kako bi odletio u Kaunas i pogledao na djelu ove zlatne dječake.

”Bilo je nekih planova da vikend provedem u Sarajevu jer dugo nisam prošetao Baščaršijom, a tako volim taj prekrasni grad. Ali, nazvao sam svoje prijatelje iz nekih opozicionih stranaka koji su me obećali voditi na tufahije kako bih putovao u Litvaniju”, rekao je Dodik i zaključio:

”Ne razumijem kako neki političari iz naše Republike ne navijaju za reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Pa ima li išta ljepše nego gledati te plavo – žute boje, navijati i pjevati. Jedva čekam utakmicu. Hvala generalnom sekretaru KS BiH Harunu Mahmutoviću na poklonjenom dresu. Super mi stoji”, kroz osmijeh je poentirao Dodik.

On je, inače, ljubitelj košarke, a i ranije je u više navrata biranim riječima govorio o bh. reprezentacijama.

 

 

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.