Milan Dunović reagovao na istupe Aleksandra Vulina: Da vam poručim, onako, “kao Srbin Srbinu”, ni hljeb ne možemo dijeliti

Popularno

PovezanoSpominjanje ‘Srpskog sveta’ nije ništa drugo nego priča o ‘Velikoj Srbiji’ te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koje one mogu prouzrokovati, kazao je Dunović.

Ne prestaju reakcije na izjavu o “srpskom svetu” ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina. Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović rekao je da Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država te da on “bilda svoj ego” objašnjavajući nam gdje može ili ne može da proslavi slavu te podijeli hljeb.

- Marketing -

-Sve su to, u najmanju ruku, neozbiljne priče, nedostojne nekoga ko se nalazi na ministarskoj poziciji u Srbiji. Zaista je zabrinjavajuće što s pozicije ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulin danima upućuje opasne izjave spram Bosne i Hercegovine. Spominjanje ‘Srpskog sveta’ nije ništa drugo nego priča o ‘Velikoj Srbiji’ te se postavlja pitanje da li je dotični uopšte svjestan apsurdnosti svojih izjava i opasnosti koje one mogu prouzrokovati, kazao je Dunović.

Dodao je da omalovažavanje institucija Bosne i Hercegovine i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, pokušaj oživljavanja ideje “Velike Srbije” i verbalizacija ličnih frustracija, nisu nešto što može biti na liniji dobrosusjedskih odnosa.

-Ministre Vulin, da vam poručim, onako, kao Srbin Srbinu – sa mnom ne možete podijeliti hljeb, a sigurno ni Bosnu i Hercegovinu. Zaboravite svoje dječačke snove i posvetite se poslu za koji vas građani Srbije plaćaju. Bosnu i Hercegovinu ostavite na miru, naglasio je Dunović uz opasku da je tužno ko sve obavlja značajne funkcije u državnom vrhu Srbije.

- Marketing -

Najnovije