Povezano

Mijatović otvorenim pismom očitao lekciju Kalabuhovu: Vršljaju po BiH po vašem nalogu, a kada ste gost u nekoj zemlji poštuje se domaćin, to je civilizacijska stvar i stvar kućnog odgojaVaša Ekselencijo, kada ste gost u nekoj zemlji, poštuje se domaćin, to je civilizacijska stvar i stvar kućnog odgoja, poručio je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je pismo Igoru Kalabukovu, ambasadoru Rusije u BiH povodom reakcije ambasade Ruske Federacije u BiH nakon sastanka PIC-a, a pismo prenosimo u cjelosti:

- Marketing -

-Vaša Ekselencijo, Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država koja je članica Ujedinjenih Nacija i ima svoj Ustav i svoje institucije. Ruska Federacija je pertner Bosne i Hercegovine i prijateljska zemlja, što smo mnogo puta do sada dokazali.

Vi ste akreditovani ambasador prijateljske zemlje u Bosni i Hercegivini, a samim tim prijatelj i gost u našoj zemlji. Kao prijatelj trebalo bi da shvatite da nemate pravo da se mešate u unutrašnje stvari naše zemlje, a pogotovo u prioritete spoljne politike zemlje u kojoj ste ipak samo gost.

Bosna i Hercegovina će biti i članica EU i NATO saveza jer je to stav većine građana u BiH, a da li ima koncenzusa oko toga je naša unutrašnja stvar. Da li ćete prisutvovati sastancima upravnog odbora PIC-a ili nećete je isključivo vaša odluka, ali vam to ne daje za pravo da držite ikom predavanja u našoj zemlji.

Ukoliko ste prijatelj naše zemlje dajte molim vas da se plati poreski dug Rafinerije nafte u Brodu koja je u vlasništvu ruske kompanije. Radi se o dugu koji premašuje stotine miliona maraka. Verujem da se ni u Rusiji ne može poslovati ukoliko ne plaćate poreze.

Ukoliko ste prijatelj ove zemlje dajte smanjite prisustvo vaših obaveštajaca širom BiH koji vršljaju po vašem nalogu, to ne rade prijatelji.

Vaša Ekselencijo, BiH je u Evropi i ovde ne stanuju metode gde se neistomišljenici pokušavaju ukoliti na najbrutalnije načine kako se to radi nažalost u Ruskoj federaciji što smo videli na primeru lidera opozicije Alekseja Navalnia.

Vaša Ekselencijo, kada ste gost u nekoj zemlji, poštuje se domaćin, to je civilizacijska stvar i stvar kućnog odgoja, poručio je Mijatović.

- Marketing -

Najnovije

Popularno