Povezano

Mijatović: Dosta je šuplje, ima li u Tužilaštvu BiH Bosanaca i Hercegovaca, koji su spremni da sprovode Ustav i zakone ove države?– Potrebno je svaki dan lobirati širom sveta i tražiti od Sveta i Evrope da izoluju Dodika i njegovi anticivilizacijsku politiku – poručuje Mijatović

Bh. politička svakodnevnica pretvorila se u izjave Milorada Dodika, na koje onda svi reaguju, a onda on reaguje na reakcije i tako ukrug. Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović smatra da treba prestati s takvom praksom.

- Marketing -

– Dosta više šupljih odgovora na fašističke izjave Milorada Dodika i njegovih sektaša.

Dodik svakodnevno seje mržnju i zlo, sa kojim samo navlači reakciju i pokušava okrenuti matricu, kako je on žrtva “muslimanske politike”.

Umesto šupljih saopštenja i svakodnevnih reakcija na njegove idiotluke, treba početi raditi.

Potreban je snažni pritisak na Tužilaštvo BiH da se procesuiraju svi predmeti kriminala Dodika i njegovog režima kao i pokretanje predmeta za protivustavno delovanje. Ima li u Tužilastvu BiH Bosanaca i Hercegovaca koji su spremni da sprovode Ustav i zakone ove države?

Potrebno je svaki dan lobirati širom sveta i tražiti od Sveta i Evrope da izoluju Dodika i njegovi anticivilizacijsku politiku.

Na kraju pitaću još jednom javno gde su ti svi veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, gde su svi ti koji stoje iza BiH, vreme je opstanka jedne evropske zemlje i jednog naroda (a mi smo jedan narod svi), a ne jedne etnije za vreću zlata ili druge etnije za mitove o nebeskom narodu.

Dodika treba procesuirati, izolovati i ukloniti sa scene, a ne graditi lični politički kredibilitet na odgovorima istom u dokazivanju kako izjavama branimo državu od Dodika, dok se BiH raspada!, poručio je Mijatović.

- Marketing -

Najnovije

Popularno