Mette Frederiksen: “Ideja prodaje Grenlanda je apsurdna, tu se razgovor prekida”

Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, već pripada Grenlandu. Istinski se nadam da on to ne misli ozbiljno“, rekla je ona listu Sermitsiaq.

Tramp će posjetiti Kopenhagen narednog mjeseca i sastat će se sa Frederiksen i premijerom Grenlanda Kimom Kielsenom, piše “Srna”.

Ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow potvrdio je sinoć da Trump želi kupiti Grenland, koji je autonomna oblast Danske.

Želim da kažem da predsjednik, koji se prilično dobro razumije u poslove sa nekretninama, želi da kupi Grenland“, rekao je on za “Fox News”.

On je rekao da se situacija u tom smislu “razvija”, podsjetivši da je svojevremeno predsjednik SAD Harry Truman, takođe, želio kupiti Grenland.

Danska posjeduje Grenland. Danska je saveznik. Grenland je strateško mjesto, koje ima puno vrijednih minerala“, rekao je Kudlou.

Grenland, između Sjevernog Atlantika i Arktičkog okeana, zavisi od danske ekonomske podrške. Grenland sam vodi svoju unutrašnju politiku, dok Kopenhagen vodi politike odbrane i vanjskih poslova.

To je potpuno apsurdna diskusija i Kim Kielsen je jasno rekao da Grenland nije na prodaju i tu se svaki razgovor prekida“, rekla je Frederiksen danskoj medijskoj kući DR.

Možda vam se svidi

Leave A Reply