Meteorolozi najavljuju promjenu, kakvo će vrijeme biti u naredne dvije sedmice

Popularno

PovezanoU sedmici koja počinje 4. oktobra, prema trenutnim prognoznim materijalima, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Nakon sunčanog i natprosječnog toplog vikenda, početkom ove sedmice doći će do promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

- Marketing -

Očekuje se svježije i pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom, ali i mogućim kraćim pljuskovima. Kiša će u južnim područjima ovog puta izostati. S prvim danima oktobra uslijedit će stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu oblačnost i bez izraženijih promjena temperatura zraka.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 12 do 18 u Bosni, na jugu zemlje do 20°C. Najviše dnevne temperature između 20 i 25, u Hercegovini do 28 stepeni.

U sedmici koja počinje 4. oktobra, prema trenutnim prognoznim materijalima, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša se očekuje na čitavom prostoru zemlje. Pred kraj prognoznog perioda moguć je izraženiji pad temperature zraka. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 8 i 12 u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 10 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za naredne dvije sedmice.

- Marketing -

Najnovije