19.7 C
Kakanj
Utorak, 27 Jula, 2021

METEOROLOZI DALI NOVO UPOZORENJE GRAĐANIMA: SNIJEG JE IZA NAS, ALI JE STIGLA NOVA POJAVA

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Zbog nepovoljnih vremenskih uslova aktivan je i žuti meteoalarm. Upozorenje na niske temperature izdato je za sjever i istok Bosne, u centralnim predjelima upozorava se na poledicu, a na krajnjem jugoistoku upozorava se na moguće jake udare vjetra, kazao je on.
Inače, danas se očekuje vedrije vrijeme širom zemlje uz izrazito niske temperature zraka, zbog čega je upaljen žuti meteoalarm za sve regije osim Trebinjske. Žuta boja, upozorenje prvog stepena, aktivno je kada se najniže temperature očekuju između -10°C i -5°C u Bosni, te od -5°C do 0°C u Hercegovini.
Vrijeme je potencijalno opasno, budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. U tim slučajevima češće se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima uz preporuku da izbjegavate moguće rizike.
Loše vrijeme u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovat će probleme većini populacije.
Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika i starijih osoba. U poslijepodnevnim satima, sa djelimičnom stabilizacijom, bit će malo ugodnije, pri tome i dalje neuobičajeno hladno. prenosi Hayat

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO