Povezano

Meteorolog Nedim Sladić potpuno iskren: Rahatniji sam bio dok sam najavljivao sunčane dane. Sad i meni od kiše “hoće nešto bit’”Meteorolog Sladić je otkrio da mu teško pada najavljivanje kiše i snijega.

Pažnju javnosti pored tačnosti u svojim prognozama, mladi bh. meteorolog Nedim Sladić privlači i zanimljivim statusima na svom Facebooku, a koji su u vezi sa vremenskim prilikama u našoj zemlji.

- Marketing -

Sladić je tako otkrio da mu teško pada najavljivanje kiše i snijega.

Rahatniji sam bio dok sam najavljivao sunčane dane. Sad i meni od kiše “hoće nešto bit’”.

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Lokalno u centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati : Bjelašnica -6; Drvar i Ivan-sedlo 0; Bihać, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 1; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Doboj 2; Grude i Zenica 3; Mostar i Trebinje 4 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 928hPa, za 16hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a na planinama snijeg. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno može padati slab snijeg ili kiša. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

- Marketing -

Najnovije

Popularno