Messi u stilu Maradone vodio Argentinu do pobjede

Argentina i Nigerija odigrali su sjajnu utakmicu u okviru posljednjeg kola naše grupe. Na kraju je slavila Argentina s rezultatom 3:2.

Počelo je žestoko. Di Maria je u trećoj minuti ošutao prema golu, Enyeama je skrenuo loptu u stativu a lopta se odbila do Messija koji je sa desetak metara topovskim udarcem probio mrežu Nigerije. Na odgovor se čekalo samo 60-tak sekundi. Nigerija je izjednačila čim je krenula sa centra lijepim golom Ahmeda Muse.

Argentina je napadala a u devetoj minuti Higuain je imao dobru priliku da dovede Argentinu u vodstvo, ali je šutao pored gola. Zatim je Di Maria šutao u 30. minuti ali je Enyeama bio siguran. Desetak minuta prije kraja prvog poluvremena desio se hendikep za Argentinu. Aguero se povrijedio i napustio igru, a umjesto njega je ušao Lavezzi. Do kraja poluvremena Messi je još jednom svojom majstorijom vratio vodstvo Argentini i to pred sami kraj poluvremena. Fantastično izveden slobodni udarac, lopta je okrznula stativu i ušla u gol pokraj nemoćnog golmana Nigerije. Bio je to već četvrti gol Mesija na ovom prvenstvu.

Početak drugog poluvremena donosi izjednačenje. Ponovo je strijelac Ahmed Musa koji je izbio jedan na jedan sa Romerom i savladao ga. Tri minute nakon toga, ponovo gol za Argentinu ali ovaj put nije Messi već Marcos Rojo. Gol je postignut nakon kornera. Uslijedio je period igre kada se nije dešavalo ništa značajno na terenu sve do pred sami kraj susreta kada je Argentina ponovo napala i stvorila nekoliko šansi.

Prijetili su Lavezzi, zatim i Garay a jednu od posljednjih prilika na utakmici imao je Di Maria koji je predriblao odbranu Nigerije ali se iskazao Enyeama. Kraj utakmice dočekan je u mirnom tempu, Argentina je završila prva, Nigerija iza nje a naša reprezentacija nažalost skupo plaća cijenu sudijske lakrdije iz prethodnog meča.

sportsport.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.