Messi: BiH je debitant, ali nemojmo se zavaravati. Jaka su ekipa sa zvijezdama poput Džeke

Lionel Messi odlučan je prekinuti argentinsku “sušu” na svjetkom prvenstvu. Gaučosi čekaju na naslov od 1986. godine, a posljednji putu pehar Copa Americe podignuli su 1993.

– Posljednja dva desetljeća nismo ništa osvojili. Bili smo domaćini Cope prije tri godine, ali nismo uspjeli. Dvadeset godina je predugo. Željni smo uspjeha u Brazilu – kazao je Messi za Times of India.

Najbolji argentinski nogometaš nije se ni rodio kad je Maradona u Meksiku 1986. odveo njegove sunarodnjake do najvećeg trofeja.

– Nisam vidio slavlje navijača na ulicama nakon tog naslova. O tome sam samo slušao priče. To bi bila najposebnija stvar u mom životu i najteža za svaku nogometnu ekipu na svijetu – smatra argentinska desetka.

Žrijeb je htio da se Argentina ne može susresti s Brazilom prije finala, no Messi, za razliku od ostalih Argentinaca, odbija gledati tako daleko u turnir. Koncentriran je samo na događaje u grupi F.

– U Barceloni gledamo samo na prvu sljedeću utakmicu. To je najbolji pristup. Trenutno razmišljamo samo o Bosni i Hercegovini – dodao je četverostruki dobitnik Zlatne lopte.

Messi smatra da na SP-u ne smije biti ni trenutka opuštanja.

– Na Svjetskom prvenstvu nema lagane utakmice. Bosna je debitant, to nas neće zavarati. Znamo da se radi o jakoj i discipliniranoj evropskoj ekipi, sa zvijezdama poput Edina Džeke koji je odveo ekipu u Brazil – izjavio je Lionel Messi, a prenosi “Goal”.

Fena

Možda vam se svidi

Comments are closed.