Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka “Agroproteinka” investirati 20 miliona KM, nakon izgradnje fabrike madraca, nakon najave izgradnje tri nova proizvodna pogona na lokaciji Poduzetničke zone “Vrtlište”, u Kakanj stiže još jedna investicija teška 50 miliona KM.

Mesna industrija “Bajra” dolazi u Kakanj gdje će graditi svoje proizvodne pogone, što će donijeti veliki broj radnih mjesta.

“Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju, a ovo je prilika da im još jednom zaželimo dobrodošlicu. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo  pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice… Pozivam i druge investitore da dođu u Kakanj, naša vrata su za investitore uvijek otvorena bez potrebe za protokolarnim najavama i sl. U slučaju dolaska investitora ja i moji saradnici odgađamo sve druge obaveze, lično učestvujemo, i ja i moji saradnici iz Službe za privredu, u pribavljanju odobrenja i druge dokumentacije koja je potreba za realizaciju investicije”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj