Meškić uvjeren da će mu punica prva čestitati ulazak u Hrvatski sabor

 
Nakon pet godina izbivanja Bošnjaka iz Hrvatskog sabora rođeni Maglajlija s adresom stanovanja u Zagrebu Bermin Meškić nada se da će na nedjeljnim parlamentarnim izborima 5. jula uspjeti vratiti Bošnjake u ovo zakonodavno tijelo Republike Hrvatske.
On je, naime, kandidat za saborskog zastupnika Bošnjaka i ostale četiri nacionalne manjine (Albanaca, Crnogoraca, Slovenaca i Makedonaca) ispred Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) i bošnjačkih asocijacija u toj zemlji.
Mnogi predviđaju da će ovo biti najneizvjesniji izbori za kandidata na listi nacionalnih manjina koji će predstavljati Albance, Bošnjake, Crnogorce, Makedonce i Slovence jer gotovo svi imaju podjednake šanse. Na listi je troje Albanaca – Ermina Lekaj Prljaskaj, Idris Sulejman i Tahiri Hebib, te četvorica Bošnjaka – Armin Hodžić, Mensur Ferhatović, Nedžad Hodžić i Bermin Meškić.
Bošnjaci već pet godina nemaju zastupnika u Hrvatskom saboru otkako je 2015., nakon Nedžada Hodžića, mandat zastupnice albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine osvojila Ermina Lekaj Prljaskaj iz reda Albanaca. Njihova kampanja nije baš u žiži javnosti, jer ne mogu doći do izražaja od velikih stranaka, ali se i među njima vode žestoke borbe.
Prema onome što se može vidjeti u medijima, u redovima Bošnjaka najveća bitka traje između Armina Hodžića koji nastupa pod sloganom „Nova snaga“, dok Meškić s porukom „Složimo život zajedno“ poručuje kako je i njegov osnovni interes boljitak Bošnjaka u Hrvatskoj.
Meškićeva biografija interesantna je i zbog činjenice da je sarajevski zet, a u razgovoru za „Azru“ u šali poručuje da, ukoliko u nedjelju pobijedi i bude moguće zbog Corona krize prijeći granicu iz BiH u Hrvatsku, možemo na čestitanje doći s njegovom punicom iz Sarajeva u Zagreb.
Zapravo, Meškić je uvjeren da će mu punica prva čestita ulazak u Sabor Republike Hrvatske jer, kako kaže, „punice donose sreću svojim zetovima“.
Meškić je prvi Bošnjak mlađi od četrdeset godina koji je završio diplomatsku akademiju u Zagrebu te je magistar pravnih nauka. Kao sedmogodišnjak u najezdi agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu s porodicom 1992. napustio svoj Novi Šeher kod Maglaja i zamijenio ga za hrvatsku prijestonicu u kojoj živi već 28 godina. Dok je studirao radio je povremene poslove da bi pomagao školovanje sestre.
Oženio je Nejru Kadić iz Sarajeva s kojom ima dvoje djece Narin i Mak Alija. Diploma „sarajevski zet“, kako kaže, ipak mu je najvrijednija i najbolja inspiracija pa čak i u izbornoj kampanji.
 
 

Možda vam se svidi

Leave A Reply