Mektić poručio Vučiću: “Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali Milorad Dodik mora pred Sud da položi račune”

Popularno

PovezanoDo sada su ovo priznanje primili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Narodne Republike Kine Xi Jinping, nekadašnji predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbayev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić bio je aktivan na društvenim mrežama. Nakon što je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden, najviše državno priznanje Srbije, on se oglasio na Twitteru porukom.

- Marketing -

“Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali on će morati pred Sud naroda i položiti sve račune za krađu i pljačku sopstvenih građana”, poručio je Mektić.

Podsjećamo, Orden Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009., a prvi put uveden i dodijeljen 2010. godine. Dodjeljuje se predsjednicima država i vlada za naročite zasluge koje učine za Srbiju i njen narod.

Do sada su ovo priznanje primili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Narodne Republike Kine Xi Jinping, nekadašnji predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbayev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Orden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića i sastoji se od ogrlice Nursultan Nazarbayev, ordenskog znaka i zvijezde.

Dodik je odlikovanje dobio, kako su kazali na ceremoniji, zbog izuzetnih zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske kao entiteta BiH.

Međutim, svima je jasno da je Dodik veliko odlikovaje Srbije dobio isključivo zbog politike koju provodi u RS-u i mržnje prema državi Bosni i Hercegovini.

- Marketing -

Najnovije