Povezano

Mehmedović: Palmer i Eichhorst su došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović prokomentirao je na društvenim mrežama pregovore koji se vode o izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

– Palmer i Eichhorst su očigledno došli u Bosnu da lome kičmu bosanskim liderima i izdejstvuju u nemilosrdnim pregovorima bolju poziciju za one koji negiraju GENOCID, za one koji razaraju našu zajednicu, za one koji ruše Ustav ove zemlje, za one koji štite vlastiti kriminal…

- Marketing -

Javna je tajna da su neki od njih lobisti susjednih politika, i da sam princip početka pregovora nije korektan, jer se počinje u ambijentu blokada institucija, blokada čak i federalnih institucija… A mi treba da napravimo ustupke sa kojima bi se neko u Bosni osjećao komotnije kako kažu.

Pita li iko sve bosanske građane kako se oni osjećaju kada to čuju i vide… Ne, nije im uopće bitno mišljenje običnog čovjeka već da samo urade svoju zadaću da još više otežaju poziciju bosanskog čovjeka, a za interes i vlastiti i susjednih zemalja.

Međunarodna zajednica, odnosno glavni međunarodni pregovarači pristali su na suspenziju Inzkovog zakona o negiranju genocida. Dakle, suština je opet prodata da bi se odobrovoljilo one koji izvode nasilne akcije i državne udare. Pozivam Palmera i Sattlera da pred javnosti progovore o ovome jer ovo je najsramniji mogući pristup međunarodne zajednice.

Lako je Dodiku kad ima Dodike među predstavnicima SAD-a i EU-a u pregovorima. Predlažem onima koji pregovaraju da jasno stave do znanja ovom dvojcu da tako neće ići. Ne može se iznjedriti rješenje u pregovorima koje će Bosnu još više blokirati i dati šansu kriminogenim razaračima zemlje – poručio je Mehmedović.

- Marketing -

Najnovije

Popularno