20.1 C
Kakanj
Utorak, 18 Maja, 2021

Medicinari u HNK ponovo na ulici: Odgovor na posljednju ponudu čekamo već sedam dana


Oni već pet mjeseci protestvuju na ulicama, tražeći povećanje koeficienta na način na koji je ranije on povećan Sindikatu doktora medicine i stomatologije, međutim već dva mjeseca ne uspijevaju postići napredak u pregovorima, kriveći Vladu koja, kako tvrde, nije spremna na kompromise. Sa druge strane iz Vlade stalno poruke kako novca nema i kako je nemoguće udovoljiti medicinarima na način na koji bi oni željeli.
– Prije sedam dana Vladi smo poslali novi prijedlog, koji na korektan i pošten način sredstva koja su dostupna u ovom trenutku balansira kroz kolektivni ugovor i koeficijente na način koji odgovara našem članstvu i na način da i najniže stručne spreme osjete povećanje, rekao je predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK, Dalibor Vuković.
Konstatovao je i da na novu – prilagođenu verziju kolektivnog ugovora poslanu prije sedam dana, do ovog trenutka sindikati nisu dobili odgovor Vlade.
Protestna povorka iz ovog puta je krenula sa Španskog trga, išla je ulicom kneza Domagoja pored Hotela Mostar i zgrade Hirurgije do Ulice Stjepana Radića u kojoj je smještena zgrada Vlade HNK-a. I ovog puta nezadovoljni radnici pred zgradom kantonalnih institucija zadržali su se 15 minuta, nakon čega su se ulicom kralja Tvrtka vratili do Španskog trga. Tokom šetnje učesnici su se pridržavali epidemioloških mjera koje su na snazi.

Medicinari u HNK ponovo na ulici – PR / .

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO