Medicinari rezignirani: Ako u utorak ne bude dogovora, pred Vladu dolazimo svi!


Prethodno su članovi dvaju sindikata koji okupljaju medicinske radnike pozvali premijera Nevenka Hercega, ministra zdravstva Gorana Opsenicu i ministra finansija Adnana Faladžića da im se obrate i kažu im zbog čega do danas nije potpisan novi Kolektivni ugovor. Današnja protestna šetnja nije bila masovna kao sve ranije, a razlog je to što je MUP HNK-a jučer poručio kako se do kraja moraju ispoštovati sve epidemiološke mjere, s obzirom da je broj zaraženih koronavirusom u porastu i u ovom dijelu zemlje.
Na kraju protesta savjetnik premijera Darko Juka uručio je predstavnicima sindikata zvaničan poziv na sastanak, koji će se održati u utorak, a cilj je iznalaženje rješenja za medicinare u Hercegovini.
Dalibor Vuković, član pregovaračkog tima dvaju sindikata i predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK-a, rekao je da su isključivi krivci za sve premijer Herceg, te ministri Faladžić i Opsenica.
– Šaljemo im posljednje upozorenje da se svi koji finansiraju zdravstvo dogovore i obezbijede nam povećanje plata. U protivnom ćemo pred Vladu svi doći i ostati dok se ne potpiše Kolektivni ugovor, poručio je.
Ivica Anić kazao je da će u slučaju da propadne dogovor i u utorak, svi zdravstveni radnici doći pred Vladu, bez obzira na ograničenja koja nameće MUP, te da su spremni ako treba zbog toga ići i u zatvor.

Protestna šetnja medicinara – .
- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano