35.7 C
Kakanj
Utorak, 27 Jula, 2021

Matthew Palmer: “Razgovori bili dobri, još je puno posla”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


To je kazao američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer koji je danas razgovarao sa liderima političkih partija u BiH i te razgovore ocijenio dobrim i konstruktivnim.
– Puno toga treba uraditi i puno je još posla pred nama, iako nije lako postići ono što se želi, ali su razgovori sa političkim liderima bili kvalitetni – ocijenio je Palmer.
Bili smo iznenađeni time, dodao je, da su pokazali spremnost da se dođe do sporazuma koji će biti od koristi Bosni i Hercegovini i njenom kretanju naprijed kao i svim građanima BiH.
– Mi nemamo nikakva rješenja, ali ono što imamo su želja i volja da pomognemo i potaknemo razgovore, kako bismo na neki način dali taj osjećaj, “injekciju” hitnosti – koliko je bitno i hitno da se ta pitanja što prije rješavaju – naglasio je Palmer.
– Postoji šansa, rekao je, da se ove godine, koja nije izborna, riješe pitanja reforme Izbornog zakona BiH, ograničena ustavna reforma, izborno zakonodavstvo, ali i ekonomska reforma, kao i pitanja koja treba rješavati da bi BiH išla ka prosperitetu i stabilnosti.
Razgovorima sa političkim predstavnicima u BiH pristustvovala je i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst, prenosi “Fena”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO