― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Masovnog ubicu vještačiće najmanje 5 psihijatara: Počela saslušanja četiri grupe svjedoka zločina Uroša Blažića

- Marketing -

Najmanje 50 svjedoka biće saslušano u slučaju istrage Uroša Blažića (21), masovnog ubice iz Mladenovca koji je, kako se sumnja, ubio osam mještana sela Dubona i Malo Orašje i ranio 15.

Prema informacijama koje poseduje Blic , danas su počela saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a izjave će dati četiri grupe svjedoka: očevici nezapamćene tragedije, povrijeđeni odmah nakon što budu zdravstveno sposobni, porodice ubijenih ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno prije stravičnog masakra.

Masovnog ubicu vještačiće najmanje 5 psihijatara

Paralelno sa tim, tužilaštvo je dalo rok vještacima, odnosno, psihijatrima da u narednih 30 dana obave vještačenje ubice i njihov nalaz dostave tužilaštvu.

- Marketing -

Prema saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gdje će ga psihijatrijski vještačiti komisija vještaka od najmanje tri psihijatra, a najviše pet.

Kako je ranije objavljeno izdato je više naredbi za vještačenje bioloških tragova pronađenih na licu mjesta.

Takođe, u toku je i slijedi obavljanje značajnog broja drugih vještačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi.

On je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga mještani “ismijavali”.

– Osjećao sam podsmijeh, ruganje i ismijevanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, djeca su ga ismijevala jer je tamnije puti i nisu željeli da se druže sa njim.

– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić.

- Marketing -