Masovno zatvaraju kladionice u BiH: Porezna uprava u munjevitoj akciji

Slika sa jednog uplatnog mjesta dokazuje kako centrala jedne kladionice obavještava radnike svoje poslovnice u Sarajevu o kontrolama Porezne uprave, te izdaje naredbu o zatvaranju poslovnice.

Da kladioničarski lobi godinama vara i krade državu javna je tajna. Poznato je i da kladionice u BiH ostvaruju godišnje prihode veće od milijardu KM, a da pri tome svjesno izbjegavaju platiti porez državi.

No informacije i materijali do kojih je došao portal Vijesti.ba dokazuju krađu i izbjegavanje plaćanje obaveza prema državi.

Naime, kako saznaju Vijesti.ba, Porezna uprava Federacije BiH jučer i danas je masovno kontrolisala kladionice. Nezvanično, u akciji je zapečaćeno preko 80 uplatnih mjesta.

Slika sa jednog uplatnog mjesta dokazuje kako centrala jedne kladionice obaviještava radnike svoje poslovnice u Sarajevu o kontrolama Porezne uprave, te izdaje naredbu o zatvaranju poslovnice.

– Radi akcije federalne inspekcije molimo vas da zatvorite, zaključate i napustite kladionicu. O otvaranju poslovnice biti ćete naknadno obavješteni putem mobitela – stoji u poruci centrale kladionice.

Nakon ovih šokantnih otkrića, očekuje se još jača reakcija institucija države, ali i istražnih te pravosudnih organa kako bi se ovom mafijaškom lobiju i društvenoj pošasti stalo u kraj.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply