Povezano

“Marš na Drinu” orio se u kasarni OSBiH u Banjoj Luci: I Milorad Dodik na Božićnom prijemu– Malo gdje je zabilježeno da se nekom narodu brani proslava bilo čega. Ali u ovoj zemlji je sve nakaradno – kazao je član Predsjedništva BiH

U kasarni Oružanih snaga BiH Kozara u Banjoj Luci održava se Božićni prijem, koji tradicionalno organizira komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH. Domaćin prijema je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH.

- Marketing -

Za razliku od prošle godine kada su člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zvuci “Marša na Drinu” dočekali na samom ulazu u kasarnu, ovoga puta nacionalistička pjesma puštena je u prostorijama kasarne. Stara vojnička koračnica postala je početkom 90-ih himna srpskih navijača, huligana, nacionalista i to je ostala i danas.

– Republika Srpska je spremna da ostane samo u ustavnoj BiH. Nadam se da će u BiH biti dijaloga. Usložnjava se situacija nakon proslave “dana RS-a”. Malo gdje je zabilježeno da se nekom narodu brani proslava bilo čega. Ali u ovoj zemlji je sve nakaradno.

– Zapad pokušava da satanizuje ovaj prostor stalnim sankcijama. Tako se ne rješavaju problemi. Nas pokušavaju da kažnjavaju oduzimanjem raznih nadležnosti – rekao je Dodik.

- Marketing -

Najnovije

Popularno