Povezano

Marca: Modrić je najbolji vezni fudbaler u historiji Real Madrida


– Nikada u historiji Reala nije 36-godišnjak toliko značio klubu i dominirao u njemu. U dvije glavne utakmice jeseni, protiv Real Sociedada u La Ligi i Intera u Ligi prvaka, sjajno je odigrao po svih 90 minuta i još prvi put bio kapitan. Hrvat je posebno efektnu lekciju očitao protiv Intera, koji je prije tri godine uradio sve da dovede najboljeg igrača tadašnjeg SP-a – piše Marca i dodaje:

- Marketing -

– Modrić, koji i u veteranskim godinama donosi magiju igri Reala, legenda je kluba, najbolji vezni igrač koji je igrao za taj klub. Otkako je Reala, nijedan njegov fudbaler nije u toj dobi bio tako važan ni igrao na takvoj razini. Na poziciji koja zahtijeva najviše i na kojoj se jako rijetko može vidjeti da veterani pružaju partije makar više srednje klase, Modrić igrao kao da je u najboljim godinama.

Na kraju Marca stavlja Modrića u ravan dvojice najvećih fudbalera u historiji Real Madrida:

– Hrvat neće biti najstariji igrač u historiji Reala. To su Ferenc Puskas i Alfredo Di Stefano, ali on ne pati od toga. Modrić je legenda na razini ta dva Realova giganta – zaključio je španski list.

Modrić je za Real Madrid do sada odigrao 408 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je 28 golova, ostvario 66 asistencija, te osvojio 17 trofeja, piše Faktor.

- Marketing -

Najnovije

Popularno