Manifestacija Kakanjski dani 2017 završena filmom o 50 godina postojanja JU KSC

Prema rasporedu organizatora danas je posljednji dan manifestacije Kakanjski dani 2017 koja na neki poseban način obilježava ljetni period općine Kakanj.

Od današnjih sadržaja tu su svakako Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije koji su pratili ovogodišnju manifestaciju od prvoga dana, naravno uz Etno selo.

U okviru manifestacije „Kakanjski dani 2017“  Sportsko društvo „Sopot“ Kakanj – Plivački klub je organizovao javni miting vodenih sportova na vodi na bazenima „Sopot“ u Kaknju.
Takmičenje u ronjenju na daljinu (dah – juniori):

1. Ahmed Mušija
2. Azur Kulović
3. Osman Jašarspahić
Seniori (dah):
1. Omer Haračić
2. Haris Goga
3. Amna Jašarspahić
Dužina:
1.Omer Haračić
2.Haris Bukić
3.Haris Goga

Nešto malo kasnije u Parku prijateljstva održan je turnir u rukometu sa simboličnim nazivom “Rukometne nade”.

Rukometne nade u Parku prijateljstva 😊

Gepostet von JU Kulturno-sportski centar Kakanj am Samstag, 5. August 2017

Kruna cijele ove manifestacije jeste svakako izložba i premijera dokumentarnog filma “Dom naših želja – 50 godina JU” što je veoma važno za ustanovu Kulturno-sportski centar..

To je ustvari  film koji je sniman i pripreman punih šest mjeseci. U filmu je sublimirano punih 50 godina rada i djelovanja ove Ustanove.

https://www.facebook.com/pg/KakanjX/photos/?tab=album&album_id=10155344471691005

U filmu su uzeli učešće mnogi kulturni radnici koji su svojim djelovanjem ostavili trag na rad ove Ustanove. Također gledaoci su imali priliku da vide mnoge popularne filmske i pozorišne umjetnike koji su u superlativu govorili o ovoj Ustanovi. Ova Ustanova je pretrpjela burna vremena, razne promjene, rat, rušenje krova Doma kulture i mnoge druge poteškoće, da bi na kraju izašla preporođena i nagrađena najvećim općinskim priznanjem Grb Općine Kakanj.

Film “50 godina JU KSC Kakanj” govori o periodu od samog otvaranja odnosno osnivanja 30.04.1967. godine i početka rada JU KSC Kakanj. Prvi dokumentarni film u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Ovom tačkom manifestacija Kakanjski dani 2017 je zvanično završena.

Možda vam se svidi

Leave A Reply