-8.7 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Mandra: To što SDP vjeruje Dodiku na riječ puno govori o njima

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra kazao je da su sramotne reakcije Saše Magazinovića na posljednje izjave Milorada Dodika da “SDA ima tajni dogovor sa HDZ-om”.

–  Činjenica da u SDP-u vjeruju Dodiku na riječ puno govori o samom SDP-u. U istom intervjuu u kojem je lagao o SDA, Dodik je iznosio laži i o Draži Mihailoviću, negirao genocid u Srebrenici, itd. Valjda mu i to Saša Magazinović i SDP vjeruju na riječ?

Dobro je poznata činjenica da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao da je Dodik “čovjek od riječi”. Dakle, Nikšić i Magazinović su pretvorili SDP u partiju koja ima više povjerenja u Dodika, nego u Bakira Izetbegovića i Željka Komšića? – navodi Mandra.

On smatra da takav odnos i popustljivost SDP-a prema Dodiku već dugo trpe povratnici u entitetu RS.

– Sjetimo se da su Nikšić i Magazinović sa SNSD-om kreirali Zakon o prebivalištu koji je nanio enormnu političku štetu povratnicima u entitetu RS, što se moglo vidjeti i na proteklim lokalnim izborima. Takva lica ne mogu nikome držati lekciju o popustljivosti, i vitalni državni interes jeste držati ih daleko od mjesta odlučivanja – ocijenio je Nermin Mandra.

(Fena)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO