Mamić podnio ostavku, više nije trener Dinama!

Popularno

Povezano


Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do večeras trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

- Marketing -

Nakon objavljene presude postavilo se pitanje smije li Zoran Mamić ostati trener Dinama ili po slovu zakona mora iste sekunde napustiti klupu hrvatskog prvaka.

Mamić nakon presude sam dao ostavku:

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama.

Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu“, poručio je Mamić, prenosi Index.

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravomoćno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizirati sportska natjecanja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Evropske lige protiv Tottenhama, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.

- Marketing -

Najnovije