― Marketing ―

Mama se okrenula na nekoliko trenutaka, neznanac joj uzeo dijete

- Marketing -

Najgora noćna mora svakog roditelja jednoj se majci gotovo obistinila kad je sa svojim djetetom bila u trgovini. Naime, majka dvoje djece Daniella Wolff smjestila je svoju kćer u kolica za namirnice, posjevši je u dodatak nalik na dječju sjedalicu. Okrenula se na nekoliko trenutaka da bi izabrala namirnice iz frižidera sa svježim mesom u svom rodnom gradu Albertonu, blizu Johannesburga. U tih nekoliko trenutaka zaposlenik je došetao do njenih kolica i mirno podigao dijete. Okrenuo se i počeo udaljavati s djetetom u naručju.

Wolff se okrenula da odloži meso u kolica i ostala užasnuta kad je vidjela da joj je osmomjesečna kći nestala, piše The Daily Mail, prenosi index.hr.

Počela je užasnuto vikati, okretala se oko sebe i primijetila zaposlenika s djevojčicom u naručju, netom prije nego što je uspio proći između redova polica, daleko od pogleda zabrinute majke.

- Marketing -

Wolff je dotrčala do zaposlenika, zgrabila djevojčicu i povikala: “Kamo ste je vodili? Što ste namjeravali učiniti s njom?” Potresena majka je objavila snimku s nadzorne kamere u objektu i ispričala što se dogodilo “Držala sam je u naručju i kad sam došla do odjela s mesom, stavila sam je u kolica da oslobodim ruke. Pronašla sam što sam tražila, sagnula se. U roku od jedne sekunde nepoznata osoba uzima moju kćer, kako se vidi na videu. Podižem pogled i nema je. Odmah krenem u potragu i nalazim je u zagrljaju tog čovjeka. Uspijevam je zgrabiti iz njegovog naručja i upitati zašto je uzeo. On se samo smije, a ja mu kažem da to nije šala i nije smiješno. Rekao mi je da je prošao pored kolica i da je moja kći podigla ruke pa ju je podigao. Bila sam prestravljena i zbunjena. Zašto se smije? Kažem mu ponovo da nije smiješno. Ne diraš tuđe dijete, ne podižeš tuđe dijete.”

Napisala je da nije znala šta dalje napraviti, a da se on počeo opravdavati i objašnjavati da je djevojčica željela ići s njim. “Bila sam histerična i vikala na njega, pitajući ga što je namjeravao učiniti s njom i kamo ju je planirao odvesti.” Wolff je nazvala supruga Bradleyja, koji je odlučio prijaviti pokušaj otmice.

Član osoblja je naposljetku uhićen, a glasnogovornik trgovine je rekao: “Dostavili smo snimke policiji i uprava u potpunosti surađuje s njima u istrazi. Izuzetno nam je laknulo što je u nedjelju spriječen ovaj pokušaj i možemo potvrditi da smo odmah odlučili suspendirati spornog člana osoblja.

Poduzet ćemo daljnje korake na temelju rezultata istrage koja je u tijeku, a nadalje ostajemo na raspolaganju obitelji da bi dobili pomoć koja im je potrebna, uključujući savjetovanje. Usvajamo pristup nulte tolerancije prema kriminalu i osigurat ćemo najstrože moguće posljedice za one koji počine zločine u našim trgovinama kako bismo osigurali sigurnost kupaca.”

- Marketing -