Povezano

Mama kćerci u invalidskim kolicima prilagodila igračke potičući njeno samopoštovanje


Stella je rođena sa spinalnom mišićnom atrofijom (SMA), zbog čega su joj potrebna invalidska kolica. Kada je dobila svoju prvu lutku Barbie, također u invalidskim kolicima, njena majka Samantha Lackey primijetila je da je to utjecalo na Stellino samopoštovanje, prenosi Good Morning America.

- Marketing -

Kad je nastupilo ovogodišnje božićno vrijeme, Lackey je odlučila iskoristiti klasičnu prazničnu tradiciju i dati joj kreativan zamah. I tako je Bean, Stellin vilenjak na polici, postao i korisnik invalidskih kolica.

Vilenjak na polici ili “The Elf on the Shelf” američka je tradicija prema kojoj mali vilenjaci djeluju u službi Djeda Božićnjaka, borave svakodnevno s djecom u božićno vrijeme i prate kako se ponašaju, o čemu izvještavaju Božićnjaka.

Sa svojom ljubičastom invalidskom stolicom i jarko ružičastim držačima za noge, Bean je praktički Stellin blizanac. Lackey često objavljuje fotografije uz informativne i inspirativne natpise:

– Jeste li znali da zajednica osoba s invaliditetom čini 25 posto svjetske populacije? To znači da je to najveća manjinska grupa na svijetu, kao i ona kojoj se možete pridružiti u bilo kojem trenutku u životu. Naučili smo koliko je zastupanje važno za odgoj kćerke s invaliditetom. Također smo vidjeli koliko je u našim životima nedovoljno zastupljen invaliditet. Mi, kao saveznici, moramo djelovati bolje na generacije koje odgajamo. Normalizirajte invalidnost. Vodite razgovore. Razvijajte odnose. Borite se za jednaka prava i plaće. Pojačajte glasove. Fokusirajte se na mentalno zdravlje – napisala je.

Možda je to “blesava mala tradicija”, ali nakon što je primijećen neizmjerno pozitivan utjecaj koji je imala na Stellu, Lackey smatra da je ta odluka izuzetno važna.

- Marketing -

Najnovije

Popularno