Povezano

Maloljetnik iz Travnika silovao djevojčice


Hapšenje 16-godišnjaka je uslijedilo nakon što je majka desetogodišnjakinje otišla u policijsku stanicu i istražiteljima kazala da se njena djevojčica vratila kući s vidljivim povredama.

- Marketing -

Maloljetnik je osuđen na osam godina zatvora jer je silovao djevojčice od deset i jedanaest godina, te pokušao silovati 12-godišnjakinju.

Općinski sud u Travniku je nepravosnažnom presudom oglasio krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, od kojih je jedno ostalo u pokušaju te ga je osudio na kaznu maloljetničkog zatvora od osam godina.

Kako se navodi u presudi, on je ova krivična djela počinio nad tri maloljetnice i to od deset, jedanaest i dvanaest godina u augustu prošle godine na području travničke općine.

Foto: Oslobođenje

– Maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinioce krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu prijedlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju, navode u travničkom Sudu, te ističu da će po pravosnažnosti presude maloljetnik biti upućen na izdržavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

Podsjetimo, hapšenje 16-godišnjaka je uslijedilo nakon što je majka desetogodišnjakinje otišla u policijsku stanicu i istražiteljima kazala da se njena djevojčica vratila kući s vidljivim povredama. Djevojčica je ubrzo prebačena u bolnicu, a mladić je uhapšen.

Istog dana, policiju je pozvala majka 11-godišnjakinje prijavivši 16-godišnjaka za silovanje. I druga djevojčica je prevezena u bolnicu u Travniku. Istražitelji su otvorili istragu tokom koje su došli do saznanja da je 16-godišnjak pokušao da siluje i 12-godišnjakinju, ali u tome, nasreću, nije uspio. S obzirom na osjetljivost ovog slučaja, suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

,prenosi BH Index.

- Marketing -

Najnovije

Popularno