Majstori slastičarstva otkrivaju: Najčešće greške kod pripreme kolača i kako ih izbjeći

Popularno

Povezano


Volite jesti kolače i torte, a volite ih i praviti, no, često vam se potkrade greška i ne ispadnu vam onako kako ste željeli?!

- Marketing -

Greške su moguće u svakom dijelu, od biranja kalupa, preko pripreme smjese i čuvanja sastojaka, pa sve do pečenja i već poznate nestrpljivosti.

Sljedeći savjeti majstora slastičarstva uveliko će vam pomoći da naučite nešto i postanete uspješniji u pripremi slastica.

Biranje kalupa

Prije same pripreme smjese važno je znati u kojem će se kalupu kolač ili torta peći. Tako možete biti sigurni koju će veličinu kolač dostići kada jednom bude gotov, a samim tim i kako će se složiti u vaš zamišljeni koncept.

Najbolji će biti kalupi s odvojivim dnom koje je potrebno obložiti papirom za pečenje kako smjesa ne bi iscurila.

U takvim se kalupima biskvit najlakše odvaja od zidova, pa možete biti sigurni da će iz njega izaći u komadu.

Za biskvit kolače najbolji će biti kalup za hljeb dok će kod pripreme kolača nalik na brownie najbolje poslužiti manji i dublji kalupi.

Važne stavke: papir za pečenje i maslac

Prije ulijevanja smjese u kalup, nemojte zaboraviti na papir za pečenje. Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da na najlakši mogući način izvadite biskvit, a on će ujedno imati i glatku površinu i stranice što može biti odlična stvar pripremate li popularnu ogoljenu tortu bez kreme. Ne koristite li papir za pečenje, svakako premažite kalup maslacem, a zatim ga pospite brašnom. Osim što se biskvit neće zalijepiti za zidove kalupa, lakše će se odvajati i postati sočniji.

- Marketing -

Najnovije