Povezano

Majke Srebrenice ogorčene šovinističkim pjesmama policajaca iz Priboja


Memorijalni centar Srebrenica i Udruženje Majke Srebrenice žestoko su osudili šovinističko slavlje u Priboju, na kojem su policajci veličali genocid u Srebrenici, ubijanje i silovanje Bošnjaka, a u Pazaru su prizivali novi Vukovar.
– Zaista užasno ponašanje i uvreda za preživjele koji su već morali podnijeti toliki bol i patnju. Incidenti poput ovog naglašavaju razmjere izazova koji još uvijek postoje kada je u pitanju suzbijanje veličanja genocida i promicanje mržnje – naveli su iz MC Srebrenica.

- Marketing -

Truly appalling behaviour and an insult to the survivors who have already had to endure so much pain and suffering. Incidents such as this underlines the scale of the challenges that still exist when it comes to combating the glorification of genocide and promotion of hatred. https://t.co/tLe2IAxIo8
— Remembering Srebrenica (@SrebrenicaUK) January 3, 2022

Sramotno slavlje osuđeno je i iz udruženja Majke Srebrenice.
– Policajci u Priboju samo dokazuju da institacije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali – naveli su iz ovog udruženja..

Policajci u Priboju samo dokazuju da institacije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to ćuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali.
— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) January 3, 2022

- Marketing -

Najnovije

Popularno