Povezano

Majke Srebrenice čestitale Jasmili Žbanić: “Ponosne smo ja nju i film”


Majke Srebrenice uputile su čestitku i poručile da su ponosne na Žbanić i njen film.
“Sve čestitke našoj Jasmili Žbanić. Jasmila je osvojila nagradu “Evropska rediteljica 2021. godine” u okviru dodjele 34. Evropske filmske nagrade. Ponosne smo ja nju i film”, napisale su na Twitteru Majke Srebrenice.
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH na svom Twitter nalogu čestitala je na velikom uspjehu.
“Čestitke Jasmili Žbanić, Jasni Đuričić i cijeloj glumačkoj ekipi i timu “Quo vadis, Aida?”, poručili su iz Ambasade SAD.
I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je iskrene čestitke rediteljici Žbanić na osvojenoj nagradi u Berlinu.
“Čestitam Jasmili Žbanić i ekipi filma “Quo vadis, Aida?” na nagradi za najbolji evropski film godine. Ovaj veliki uspjeh filma još je veći s obzirom da su Jasmila Žbanić i Jasna Đuričić osvojile priznanja i na individualnom planu, za najbolju evropsku režiserku odnosno najbolju glumicu glumicu godine. Film „Quo vadis, Aida?“ predstavlja izuzetno važno umjetničko djelo, koje čuva i širi sjećanje na genocid u Srebrenici. Ovo je jako važan dan za bosanskohercegovački film ali i cjelokupno bh. društvo. Ovo je dan koji će se pamtiti u Bosni i Hercegovini”, napisao je član Predsjedništva BiH Džaferović. prneosi “N1“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno