Povezano

Majka već osam godina doji djecu bez prestanka, a razlog je prilično jasan


Engleskinja Beccy Ashe majka je dvoje djece koje već osam godina nikad nije prestala dojiti. Iako se našla na meti kritika, pojasnila je zašto to još ne planira učiniti.

- Marketing -

Tridesetpetogodišnjakinja radi u organizaciji koja se bavi edukacijom žena na temu majčinstva i dojenja, a zadnjih osam godina i sama je provela dojeći svoju sada već ‘veliku djecu’.

Njena osmogodišnja kćerka Daisy sisala je do pete godine, sve dok nije krenula u predškolsko, dok četverogodišnji sin Tobias to i dalje radi.

Iako se svakodnevno susreće sa mnogim osudama, objasnila je da je za to nije briga.

“Znam da mnogi misle da je ovo odvratno. Uredu je da imate svoje mišljenje, ali samo tražim poštovanje. Možete misliti šta hoćete, ali ovo je moj izbor”, objasnila je Beccy i istakla da se uvijek fokusira na svoje dijete.

Svog sina doji dva puta dnevno, ujutro i navečer, a u međuvremenu on jede tvrdu hranu.

Majka tvrdi kako je oduvijek znala da će djecu dojiti, ali da nije ni slutila da će ovoliko potrajati.

“Ogranizacija u kojoj radim mi je dosta pomogla. Saznala sam za brojne prednosti dojenja, a jedna od njih je da ono reducira rak dojke”, objasnila je Beccy.

Pored raka dojke, dojenje pomaže i pri sprečavanju raka jajnika i endometrijskih karcinoma. Ženama pomaže pri oporavku od poroda, jača kosti, smanjuje rizik od dijabetisa i osteoporoze. Brojne su prednosti zašto je baš majčino mlijeko najbolje za bebu, a tako majke grade i emocionalnu vezu sa svojim djetetom.

“Kada je Daisy napunila šest mjeseci mogla sam da biram hoću li nastaviti s tim ili ne, i odabrala sam da to učinim”, rekla je.

- Marketing -

Najnovije

Popularno