Majka ga nazvala “čudovištem” i ostavila u porodilištu, a danas je najsretniji čovjek na svijetu

Priča koja slijedi jedna je od onih koje je napisao život i zato vrijedi više od stotine romana.

Jer, ono što se dogodilo Jonou Lancasteru je najtužnija ali u isto vrijeme i najlepša novela koja je mogla biti ispisana.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U pitanju je čovjek, rođen sa Treacher Collinsovim sindromom što podrazumijeva ne samo deformisano lice zbog koga ga je biološka majka u porodilištu nazvala „čudovištem“ već i brojne druge zdravstvene probleme pa ovi ljudi jednostavno ne mogu da žive sami.

Njegova priča je sljedeća: Pošto majka „nije osjećala povezanost sa takvom bebom“, on je odveden je u sirotište a najranije doba je proveo između sirotišta i hraniteljskih porodica, prenosi Luftika.rs.

Nakon par godina, jedna žena je odlučila da ga usvoji. Ali to nije pomoglo da dječak prihvati sebe i svoje lice. Tek sa 19 godina, konačno je smogao snage da zavoli sebe zahvaljujući ljubavi i podršci porodice i prijatelja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Moja mama je nevjerovatno nadljudsko biće sa najvećim srcem i uvijek je tu za mene. Imam divne prijatelje i veliku podršku. Nikad nisu prestajali da me voli i da mi pružaju podršku- rekao je Jono jednom prilikom.

Jono je danas odrastao, zreo čovjek koji pokušava da vodi normalan život. Ipak, kada je pronašao biološke roditelje preko detektivske agencije, stao je na još jednu životnu prekretnicu.

– Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se mijenja i to je ono što je snažno. Ne bih mijenjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite – kaže Jono.

Jono je srodnu dušu našao u svojoj najboljoj prijateljici sa kojom se vjenčao i koja mu je rodila dvoje djece: sina i kćerku.

Sin je potpuno zdrav, dok je nažalost, druga beba stigla sa istom bolešću koju ima i Jono. Međutim, roditelji su sigurni da će to dijete imati sretan i dug život jer će oni uvijek stajati uz njega. Redovno objavljuje fotografije svog života i svakodnevnih aktivnosti na instagram profilu jonolanc. 2017. godine, Jono je, zajedno sa dvojicom svojih najboljih prijatelja, osnovao dobrotvornu organizaciju Love Me Love My Face – koja nudi podršku onima koji žive sa facijalnim razlikama širom svijeta, kao i pomoć u medicinskim potrepštinama i operacijama.

Jono je postao simbol i velika inspiracija ljudima širom svijeta koji se bore sa sličnom bolešću, da nikad ne odustanu i da je svako vrijedan ljubavi i pažnje.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Zabilježen pad industrijske proizvodnje u BiH za 1.8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hrcegovini u...

Pacovi optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije...

Vremenska prognoza do utorka

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno...