Majka blizanaca i trojki otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama nakon poroda

Ova majka blizanaca i trojki otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama nakon poroda. Zahvalna je što odgaja prekrasnu djecu.

Moglo bi se reći da je Dankinja Michella Meier-Morsi postala poznata po svom stomačiću. Na Instagramu ima gotovo 350 hiljada pratitelja. Kako? Majka petero djece dokumentirala je svoju trudnoću s trojkama te privukla veliki broj pratitelja svojom iskrenošću o promjenama koje je trudnoća ostavila na njezinu tijelu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ogroman stomak koji je “ugostio” prvo blizance, a potom i trojke

Michella je prije nekoliko godina rodila blizance, a početkom ove godine sestrama su se pridružila još tri dječaka – trojke.

Sama činjenica da je majka blizanaca i trojki u isto vrijeme, čini je jednom od rijetkih žena na svijetu s ovakvim iskustvom.

Michella je vrlo otvorena u pogledu svog odnosa prema svom tijelu, jer slikom i riječju otvoreno svjedoči o fizičkim promjenama koje je doživjela tijekom trudnoće i nakon poroda.

Možemo samo pokušati zamisliti kroz kakve je promjene i pritiske njezino tijelo prolazilo tokom razdoblja dvije, ali višestruke trudnoće. Već nakon rođenja blizanaca imala je teške probleme zbog dijastaze i svih posljedica. Najočitija promjena bila je, naravno, nevjerovatna veličina njezina stomaka, što su ona i suprug dokumentirali neposredno prije rođenja trojki.

 

Dijastaza i bol

Budući da joj se koža morala jako rastegnuti, a i njezini su unutarnji organi doživjeli velik stres dok su trojke bile u stomaku, Michella i sada osjeća posljedice, iako je od rođenja trojki prošlo više od pola godine. Tako i dalje spominje jake bolove i grčeve koje osjeća u stomaku, zdjelici i leđima.

Ujedno je napisala koliko se boji posjetiti svog doktora jer se boji čuti dijagnozu i ozbiljnost oštećenja stomačne stjenke i mišića uzrokovanih trudnoćom s trojkama. Doktor joj je izmjerio dijastazu (razmak između stomačnih mišića) koja je na nekim mjestima iznosila čak 18 centimetara.

Zbog povreda i bolova, Michella će se u budućnosti morati podvrgnuti hirurškom zahvatu. No, budući da trojke planira dojiti još duže vrijeme, a u međuvremenu mora odgojiti čak petero male djece, napisala je kako operacija vjerovatno još neko vrijeme neće doći u obzir.

Pokazujući svoja tijela nakon poroda, žene poput Michelle pomažu mnogim ženama širom svijeta da se ne osjećaju čudno, ružno ili oštećeno, jer je njihovo tijelo nakon poroda drugačije nego prije.

 

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...