Magazinović demaskirao Čovića: Ide Izborni zakon u Dom naroda, nastavlja se igra– Za one koji su se pitali zašto se Dragan Čović ušutio, napisao je Magazinović

Za utorak, 26. april zakazana je 10. hitna sjednica Doma naroda Parlamenta BiH sa početkom u 11 sati.

- Marketing -

Dnevni red, koji je delegatima dostavio predsjedavajući Doma Dragan Čović, sadrži jednu tačku dnevnog reda, pored one ustaljene za svaku sjednicu – usvajanje zapisnika sa prethodnog zasjedanja.

– Zahtjev delegata Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, Lidije Bradare, Marine Pendeš i Bariše Čolaka za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku – naziv je tačke dnevnog reda, zbog koje je, očito, Čović jedino i sazvao sjednicu za naredni utorak.

Zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović objavio je na Twitteru faksimil dnevnog reda hitne sjednice.

– Za one koji su se pitali zašto se Dragan Čović ušutio. Dakle, ide Izborni zakon u Dom naroda. Tamo će ga vjerovatno HDZ i SNSD usvojiti, a onda slijedi pritisak na Predstavnički dom. Nastavlja se igra, a vidjećemo ko sve i kako učestvuje u njoj – napisao je Magazinović na Twitteru.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano