Mađarice izbacile juniorke BiH u polufinalu Ekipnog prvenstva Evrope

Popularno

Povezano


Ženska juniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U18), nakon mečeva u singlu, gubi u Zenici rezultatom 0:2 protiv Mađarske u polufinalu turnira Ekipnog prvenstva Evrope pa će, neovisno o ishodu poslijepodnevnog dubl-meča ove dvije selekcije, sutra u finalu zeničkog turnira igrati Mađarice, piše Fena.

- Marketing -

Mađarice su bile i prve nositeljice ove grupe, a pobjedom nad BiH izborile su i plasman na završni turnir, koji će se, od 2. do 4. augusta, igrati u Francuskoj. prenosi “Avaz“.

Nedostaje iskustva
Zenica je, naime, domaćin jedne od ukupno četiri grupe, iz kojih će po dvije prvoplasirane selekcije igrati na završnom turniru, na kojem će nastupiti osam selekcija.

Zenička grupa startala je sa samo pet ekipa: Sjeverna Makedonija, Turska, Mađarska, Slovačka i BiH.

– Bjelorusija je u zadnji čas otkazala takmičenje. Zadovoljni smo što smo, u ovo pandemijsko vrijeme, dobili priliku da prvi put organiziramo ovakvo jedno takmičenje – kazao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Mađarska, BiH i Slovačka jučer su bile slobodne u četvrtfinalu, dok je Turska s 2:1 savladala Sjevernu Makedoniju. Turska u drugom polufinalu igra protiv Slovačke, a rezultat je neriješen 1:1 pa će o drugom finalisti odlučivati dubl.

– Za naše igračice i bosanskohercegovački tenis jako je dobro što se turnir održava ovdje. To je, prije svega, prilika za njih da podignu nivo igre te steknu dodatno iskustvo. Djevojke su jako pozitivne, žele da rade, ali im fali iskustva s ovakvih turnira pa se nadam da će se nastaviti praksa održavanja ovakvih turnira u BiH. Uz malo podrške, prije svega finansijske, mogu napredovati od čega bi korist imao tenis u BiH – kaže trenerica Vanja Stuhli, koja je samo za ovu akciju prihvatila da vodi bh. tim u ulozi selektorke.

Za treće mjesto
BiH tim nastupa u sastavu: Suana Tucaković (Sarajevo), Ena Baltić (Tuzla) i Sara Mikača (Banja Luka). Tucaković je danas s 0:2 (1:6 i 1:6) poražena od Mađarice Natalie Szabani, a Baltić s 0:2 (1:6 i 2:6) od Pane Barthe.

BiH će sutra igrati za 3. mjesto, a protivnice će im biti poražene iz polufinala Turska – Slovačka.

Sutrašnji susret na teniskim terenima Sportsko-rekreacionog centra Kamberovića polje u Zenici počinju u 9.00 sati.

- Marketing -

Najnovije