“Love, people” postala globalna himna djece širom svijeta

Dječiji hor iz Srebrenice “Kuće dobrih tonova” završio je spot za pjesmu “Love, People”, koju izvodi više od hiljadu djece iz 15 horova širom svijeta.

Spot i slikom predstavlja glavnu poruku pjesme – prijateljstvo, ljubav i razumijevanje i jedinstven je poduhvat, a sudjelovali su horovi s Novog Zelanda, iz Kenije, Vijetnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta.

U saopćenju za javnost navode da je snimanje te pjesme bilo nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica i svi s istom porukom – jedinstvo i harmonija u svijetu.

Spot je sniman na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju je trebalo više od šest mjeseci.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenario i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

– Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem. Ipak, ispod toga, postoji nada koja se čuje u mjestima gdje vlada siromaštvo, nasilje… to je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet – navode iz Dječijeg hora Srebrenica.

“Love, People” je zajednička poruka nade u bolju budućnosti, budućnost koju ta djeca svaki dan doživljavaju pjevajući tu himnu, ali i sudjelujući u radu El Sistema pokreta, koji okuplja više od million djece u 65 država širom svijeta.

Dječiji hor iz Srebrenice snimio je 2014. godine pjesmu “Love, People” kao pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sad je ta pjesma postala globalna himna djece koja su u sistemu horova širom svijeta.

Osnivač El Sistema 1975. godine je bio vizionar pod imenom José Antonio Abreu. On je rekao “siromašno dijete kome date violinu i priliku da svira više nije siromašno, ono je tad dio nečega.” Sada djece sudjeluju u radu više od 400 programa inspiriranih Sistemom, u 65 država na svih pet kontinenata.

Možda vam se svidi

Leave A Reply