Ljubiša Ćosić oštro reagovao nakon što je uništena spomen-ploča ratnom zločincu na Vracama: Političko Sarajevo je odgovorno

Popularno

PovezanoNepoznata osoba, ili više njih, sinoć je na Vracama, u blizini entitetske linije, bacila zelenu farbu na ploču postavljenu osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagovao je na jučerašnji događaj kada je spomen-ploča osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama zalivena zelenom bojom. On je rekao kako je za to odgovorno političko Sarajevo koje svojim potezima stvara histeriju u javnosti te da sama ploča nikome nije smetala dok iz Sarajeva nije pokrenuta inicijativa za njeno uklanjanje.

- Marketing -

– Ovim je po ko zna koji put pokazana netolerancija prema srpskom narodu i građanima Istočnog Sarajeva. Neka im je na čast! Mi ćemo ploču čuvati, održavati i paziti, a na njihove provokacije nećemo reagovati, poručio je Ćosić.

Ćosić je podsjetio da u Sarajevu postoje table koje vrijeđaju srpski narod, ali da nikada nikome od Srba nije palo na pamet da ih uništi ili ošteti.

Podsjećamo, nepoznata osoba, ili više njih, sinoć je na Vracama, u blizini entitetske linije, bacila zelenu farbu na ploču postavljenu osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

U međuvremenu, radnici komunalnog preduzeća “Rad” iz Istočnog Sarajeva očistili su sramnu spomen-ploču.

Prije nekoliko dana, na sramnu ploču bačena je bijela farba, ali su nepoznate osobe nedugo nakon što je uništena, očistile ploču posvećenu zločincu Mladiću.

Inače, sramotna ploča već nekoliko godina stoji na Vracama, a postavljena je na inicijativu Boračke organizacija Istočno Novo Sarajevo.

- Marketing -

Najnovije