Povezano

Ljubavna priča para Schumacher: Oteo je drugom pred očima, a mnogi je nazivaju lažnom sveticom


Sedmerostruki prvak u Formuli 1, Michael Schumacher, danas slavi 53. rođendan. Od nesreće na skijanju u francuskim Alpama gdje je teško ozlijeđen prošlo je devet godina, a Michael od tada nije viđen u javnosti.

- Marketing -

U komi je proveo šest mjeseci, a nakon izlaska iz bolnice liječi se kod kuće. Brigu o njegovom zdravlju preuzeo je tim doktora, a njegova supruga Corinna Schumacher (52) prisiljena je ponovno prodavati imovinu kako bi mogla platiti skupo liječenje koje je Michaelu potrebno da ostane živ. Već je ranije prodala vilu u Švicarskoj, kao i luksuzni Michaelov Mercedes.

Prošle godine objavljen je i Netflixov dokumentarac u kojem je porodica govorila o Michaelovoj blistavoj karijeri, ali se nisu previše dotaknuli njegovog zdravstvenog stanja.

– Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Michael svaki dan i ne samo meni, nedostaje djeci, porodici, svome ocu, svima koji ga okružuju. Ali Michael je ondje, drugačiji, ali je ondje i to nam svima daje snage, rekla je tada Corinna.

Jedino što se zna je da Michael može sjediti i komunicirati očima. Njegov bivši menadžer Willi Weber ranije je optužio Corinnu da Michaela skriva od svijeta i ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju. Insinuirao je da namjerno nešto skriva i ne želi da iko sazna istinu.

Međutim, bivši šef Ferrarija Jean Todt prošle je godine za nju imao samo riječi hvale.

– Proveo sam mnogo vremena s Corinnom od njegove ozljede 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi cijelu porodicu. Nije očekivala da će ovako biti, sve se dogodilo tako brzo i jednostavno nije imala izbora.

Ali ide joj, vjerujem joj i ona vjeruje meni. Zahvaljujući doktorima i kooperaciji s Corinnom, koja je željela da on preživi – preživio je, ali s posljedicama. A sada se bore s tim posljedicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati, rekao je Todt.

Ljubavna priča Michaela i Corinne počela je 1991. godine kada je on bio na početku svoje karijere u Formuli 1. Upoznali su se na jednoj zabavi na koju je Corinnu doveo tadašnji dečko, njemački automobilistički as Heinz-Harald Frentzen.

Corinna je ubrzo s njim prekinula vezu i prohodala s Michaelom. Isprva se šuškalo kako je njihova veza samo marketinški trik, ali je ubrzo postalo jasno kako to nije slučaj. Michael je svjetski prvak po prvi put postao 1994. godine.

- Marketing -

Najnovije

Popularno