11 C
Kakanj
Subota, 23 Januara, 2021

Ljekari zbunjeni: Zenička bolnica radi bez direktora

Kantonalna bolnica u Zenici trenutno radi bez direktora i Upravnog odbora, nakon što je dosadašnjem v.d. direktoru Rasimu Skomorcu istekao mandat, otkriva izvor agencije Patria iz ove bolnice.

Dr. Skomorac, visokopozicionirani kadar zeničke SDA, za v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica postavljen je početkom avgusta 2015. Rečeno je da na toj poziciji može ostati najviše šest mjeseci, tačnije do početka februara 2016. Vrijeme je isteklo, no lokalne vlasti još uvijek nisu odlučile ko će biti na čelu zeničke bolnice.

Zenička bolnica, glavni zdravstveni centar za nekoliko stotina hiljada stanovnika,  u javnost je dospjela krajem prošle godine, nakon što je na porodu umrla i majka i beba. Ljekari upozoravaju da rade u nehumanim uslovima, bez opreme, a veliki broj medicinskih aparata nije u funkciji.

Pet godina na čelu Kantonalne bolnica Zenica se smjenjuju v.d. direktori. Sagovornici Patrije tvrde da najvećom zeničkom bolnicom rukovodi politika, a ne struka. Skomorac je šesti ili sedmi direktor ove bolnice.

Brat Zeničanina koji je obolio od virusa AH1N1 također upozorava na agoniju u zeničkoj bolnici. Ljekari su zbunjeni i demoralisani. Njegovog brata liječili su nekoliko dana od uobičajene gripe, prije nego su sarajevski ljekari otkrili da boluje od opasnog virusa AH1N1, piše Patria.

(PATRIA)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO