LIMUN METOD OD 2 DANA: Supruga Bojana iz Leksington benda otkrila KAKO je odvikla sina od dojenja!

Popularno

Povezano


Odvikavanje deteta od dojenja može biti veoma stresno, kako za mališane, tako i za mamu. Međutim, supruga pevača Bojana Vaskovića iz Leksington benda, odlučila je da malo olakša svim roditeljima i podeli svoje iskustvo na ovu temu.

- Marketing -

Bojan i Aleksandra imaju dvoje dece, ćerkicu Anđelinu i mlađeg sina Mihajla, a Aleksandra je upravo govorila o iskustvu sa njim.

Kako je objasnila, najvažnije je da prepoznate kada je dete spremno za odvajanje, s obzirom na to da, ukoliko poranite s tim, možete napraviti samo dodatan stres.

Nije potrebno žuriti, već osluškivati i dečje i svoje potrebe.

Iako je bila protiv raznih metoda, jer su joj se činile okrutnim, Aleksandra se ipak odlučila za proces pomoću limuna. To joj je zvučalo manje naporno od fizičkog odvajanja od deteta, odlaska u drugu sobu, dok on plače i tome slično.


Na svu sreću, sve je prošlo kako treba. Namazala je malo limuna, a kada je mališan probao, osetio je da je kiselo i više nije želeo da pokušava. Naravno, mazili su se i grlili, a on je prvi dan i noć dobro prihvatio novonastalu situaciju.

Ipak, druga noć je bila kritična, jer je Mihajlo čak i plakao, međutim oba roditelja su bili tu da ga nunaju i teše. Ono što je zanimljivo jeste da je dečačić više plakao iz neke navike, što je Aleksandru dodatno pogodilo. Znao je da će biti kiselo, ako proba, ali mu je ipak nedostajlo.

Treći dan, ali i noć su već bili druga priča i nije bilo nikakvih problema, pa se Aleksandra nada da će tako ostati i ubuduće.

– Prednost prekidanja u malo kasnijem uzrastu deteta je što vas ono mnogo bolje razume. Naravno to nije pravilo, ali kod mene se tako pokazalo – rekla je Aleksandra između ostalog, prenosi srbijadanas.

- Marketing -

Najnovije