Lijepu glumicu optužuju za tragičnu smrt njenog dečka, život joj se pretvorio u pakao

0

BOLIVUDSKA glumica Rhea Chakrabory privedena je na policijsko ispitivanje zbog moguće povezanosti s tragičnom smrću njenog dečka, glumca Sushanta Singha Rajputa, piše BBC.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Njegova je obitelj prijavila Rheu policiji optuživši je da ga je ohrabrivala u namjeri da si oduzme život.

Budući da je Rajput bio velika zvijezda u rodnoj Indiji, njegova je smrt bila medijski popraćena, a detalji iz njegove veze s Rheom su također izašli u javnost.

Par je prohodao u ljeto prošle godine, a u decembru 2019. počeli su zajedno živjeti. Samo sedmicu dana prije njegove smrti, Rhea se vratila roditeljima.

Nakon što je preminuo, indijski mediji raspisali su se o tome da je imao problema s mentalnim zdravljem, a onda se u fokusu javnosti našla Rhea. Medijska hajka se intenzivirala nakon što ju je Rajputov otac tužio. On tvrdi da njegov sin nije imao nikakvih psihičkih problema, a Rheu je između ostalog, optužio da je ukrala novac njegova sina.

Glumicu također tjednima razvlače po društvenim mrežama gdje je korisnici nazivaju “lovkinjom na bogatstvo”, te pišu kako je Rajputa navukla na drogu i dovela ga do samoubistva.

Rhea je porekla sve optužbe, a u njenu su obranu stali brojni bolivudski glumci koji su prozvali indijske novinare, tvrdeći da provode mobing nad glumicom.

“Linčujete ljudsko biće i prije nego što mu se dokaže krivnja. Iskreno se molim da vas sustigne karma”, napisala je glumica Tapsee Pannu na društvenim mrežama.

Uhićen je i Rhein brat zbog navoda da je imao veze s drogom za koju se sumnja da je povezana s Rajputovom smrću.