LIDL dolazi u BiH: Evo gdje otvara poslovnice

Internacionalna kompanija Lidl otvara poslovni objekat u Sarajevu, potvrdio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

  • Traže se lokacije, oni su spremni da ulože oko 700 miliona eura u BiH i u Sarajevo, ne samo o našoj općini već i u drugim općinama. Ja sam jutros obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moć privesti kraju, ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno historijskih spomenika – kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

  • Ja sam njima jutros (op.a. četvrtak) rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne bih imao odgovore iz jednog i drugog Zavoda – kazao je Hadžibajrić ističući kako su najave o izgradnji podzemnih garaža na Trgu Alije Izetbegovića zbog drveća.
- Marketing -

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić za Faktor je kazao da nije u mogućnosti niti potvrditi niti negirati da Lidl dolazi u glavni grad BiH.

OGLASILI SE IZ LIDL-A

Nakon medijskih napisa o dolasku trgovačkog lanca “Lidl” u BiH, na novinarski upit o potencijalnom dolasku “Lidla” u BiH, naveli su kako konstantno razmatraju potencijalno širenje i analiziraju uslove lokalnog tržišta, ali i potencijal kupaca.

  • Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH – kazali su za N1 i dodali:
  • Također, trenutno ne možemo komentarisati samu prirodu i realizaciju mogućih aktivnosti u ovom tržištu, niti možemo govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica.
- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano