Lideri stranaka u Republici Srpskoj idu kod Vučića nakon deklaracije SDA, oglasio se i Dragan Mektić

0

O cijelom slučaju svoj komentar je dao i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Član Predsjeništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će u subotu u Beogradu biti održan sastanak predsjednika političkih stranaka iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– U subotu u 12 časova svi predsjednici parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske održat će sastanak sa Vučićem i njegovim saradnicima kako bi ga upoznali sa ovom situacijom. Mi vjerujemo da Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma treba da zatraži izvještaj visokog predstavnika o svom radu i da ocjeni da li je taj rad bio u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ustavom Bosne i Hercegovine i da reaguje na ono što smo mi danas ovdje zaključili, a to je da ćemo od potpisnica Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma tražiti da se ograde od visokog predstavnika i da zatraže njegovo ukidanje – kazao je Dodik.

O cijelom slučaju svoj komentar je dao i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

– Ne znam… Nisam pametan šta uraditi, a da sam na nečijem mjestu nisam siguran da bih otišao, Vučić je po želji Dodika dobro razvaljivao SDS na prošlim izborima – poručio je Mektić.